top of page

Jag hade verkligen ingen aning om hur eller om coaching skulle fungera för att fixa mitt ledarskap. Därför har jag undvikit den typen av hjälp de senaste 15 åren. Jag var en ung och oförberedd entreprenör, som gick rakt in i den solida tegelväggen.

Jag vet att jag inte hanterade det ordentligt även efter att chocken hade lagt sig. Misstag hopar sig i mitt minne.

Jag vet att det finns människor med ledarskap från födseln, men jag vet också att det finns en ledare inom mig som ser annorlunda ut. Ledarroll eller inte, det finns några bra resultat under de senaste åren som är mycket uppskattade från företagets sida.

 

Mitt mål nu är därför att identifiera vad som fungerar bäst och omfamna, identifiera och agera utifrån de begränsade men personliga gåvorna som verkar påverka saker i en viss riktning.

Denna coachresa har helt klart gjort mig mer självsäker, och jag kallar mig också en ledare för nästan första gången någonsin. Det är ett stort steg för en man som tidigare brukade köra i motsatt riktning när sådana roller presenterades.

Våra coachning sessioner hjälpte mig att identifiera min typ av ledarskap genom att prata och tänka på hur det verkligen fungerar för mig och sluta jämföra mig med superledaren. Jag är glad för var och en av dem, men det är uppenbarligen inte jag, min stil.

Jag verkar vara mer av en "halvledare" som leder saker och människor på rätt sätt. Sessionerna avslöjade också för mig att Jesus hade liknande sätt att gå framåt och bad helt enkelt människor att följa med sin fria vilja. Det är den typen av ledarskap mer än att driva personalen mot något.

Den kreativa miljön bevaras bättre när människor drivs av sina egna motorer. Jag ger gärna bränslet. Att vara en utväg och banbrytare är det jag gör bäst för tillfället och det innebär projektledarskap. Jag är stolt och mycket tacksam över att ha fått möjligheten att gå in i förnekelsens och skammens ödemark, plocka upp det goda och sätta igång det igen.

Självtalande och självläkande metoden slog mig verkligen som en häpnadsväckande smart. Peter ställde rätt frågor och mycket skötte sig sedan av sig självt. Peter är en god och ödmjuk lyssnare. Han ställer smarta frågor. Coachnings sessionerna gav mig mycket mer än väntat.

Tack för bra coachning Peter!

 

Eric Smederöd

bottom of page